Meeuwenplaat was dicht bij zowel de tweede plaats als de 3e periodetitel. Dan moest er wel gewonnen worden van het laaggeklasseerde VDL Maasluis. Welnu dat mislukte jammerlijk voor de Hoogvlieters.  VDL won ruim met 1-4 en nam zodoende revanche voor de thuisnederlaag, ook 1-4. Meeuwenplaat heeft zich wel al geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit toen Ackeo Liefden na een verdedigingsfout al in de eerste minuut de 1-0 op zijn voeten had maar Ackeo dacht  op zijn gemak de keeper te passeren doch deze plukte de bal van zijn voet. Even later een uitval van VDL maar het harde schot kwam via de paal terug in het veld.

In de achtste minuut een corner voor Meeuwenplaat door Ackeo Liefden. De bal werd door Niels Versteege doorgetikt en Lesley Bax kopte de 1-0 in het net. De enerverende wedstrijd kreeg een vervolg toen een goed en hard schot door keeper Koen Morssink uit de rechterbenedenhoek werd getikt.

Toch kwam VDL op 1-1 toen even later de rechterspits weer geheel vrij werd gelaten en diens voorzet bij de tweede paal hard werd ingeschoten. Na twintig minuten spelen een pass van Lesley Bax op Niels Versteege maar diens schot ging voorlangs. Direct hierna moest Koen Morssink weer redding brengen.

Vooral aan de linkerkand was Meeuwenplaat defensief zwak wat resulteerde in enkele gevaarlijke acties van VDL. Op rechts verving de van een blessure  teruggekeerde Darwin Essen op uitstekende wijze de met vakantie zijnde Djemiran Otte.

Ruststand 1-1.

In de tweede helft direct weer een goede kans voor VDL door een uitglijder van een Meeuwenplaat verdediger. In de 55ste minuut balverlies op het middenveld en een snelle uitval betekende de 1-2 voorsprong voor de Maassluizers. Vanaf de 70ste minuut ging Meeuwenplaat vol op de aanval spelen en werd enkele malen gevaarlijk maar tot doelpunten kwam het niet.

VDL kreeg hierdoor veel ruimte en was enkele malen heel gevaarlijk hetgeen in korte tijd resulteerde in de 1-3 en zelfs de 1-4. Aan een prachtige ongeslagen reeks van liefst tien wedstrijden kwam hiermee voor trainers Wesley van Gils en Ronald van de Zande een einde. Volgende week uit bij Victoria’04 heeft Meeuwenplaat genoeg aan een gelijkspel om op de tweede plaats te eindigen. Er moet gewonnen worden om ook de derde periodetitel binnen te slepen. De Hoogvlietsers zijn al wel verzekerd van de nacompetite om voor promotie naar de tweede klasse te spelen.

Door: Meeuwenplaat


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl