Excelsior’20 houdt ongeslagen koploper HCC op gelijkspel

Op bezoek bij de cricketers van HCC nam Excelsior’20 toch wel verrassend 1 punt mee. HCC scoorde eerstbattend 171 voor 9 wickets na 50 overs waarna Excelsior’20, voordat regen en onweer losbarstten, op 133 voor 6 in 41 overs strandde. De Duckworth Lewis System (DLS), een mathematische manier om bij eendaagse wedstrijden die om welke reden ook zijn afgebroken te beslissen. De uitkomst was een 1-1 resultaat, iets waar menig cricketvolger de nodige vraagtekens bij zal zetten, met de nodige onbegrip uiteraard.

HCC had de nodige moeite met de gevarieerde aanval van de Schiedammers. Jelte van Troost bowlde als 14-jarige als een grote vent. De Haagse thuisploeg scoorde traag en liet soms met flinke klappen de teller ratelen. Door een eindsprint van het laatste paar bracht HCC op 171 voor 9. Op het niet al te grote en razendsnelle veld een mooie uitdaging voor de landskampioen.
De HCC-aanval had de nodige snelheid, vangen werden echter vooral gemist. De Thur;edeploeg bleef op tempo, maar de wickets werden ook gepakt. Lorenzo Ingram beet zich vast en liet andermaal doordacht batten zien.
Met na 41 overs 133 voor 6 op het bord gingen de hemelsluizen open. De uiteindelijke uitslag van 1-1 was misschien wel de eerlijkste uitslag voor twee teams die met inzet en bravoure streden.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl