Excelsior’20 opent cricketseizoen met testmatch tussen landskampioen en coryfeeën

Vrijdagavond om half 7 krijgt het door corona geplaagde cricketseizoen alsnog een officieuze opening bij Excelsior’20. Een Twenty/20 match tussen het huidige vlaggenschip en een elftal met ‘oud 1e elftalspelers vormt een interessant begin van een half seizoen zonder mogelijke prijzen. Zowel met 2×50 overs op zondag als Twenty/20 potjes vanaf volgende week op vrijdagavond wordt slechts gespeeld met de Olympische gedachte. Zowel in de Topklasse, met Excelsior’20, Sparta, Punjab en VOC als in de Hoofdklasse voor Hermes-DVS geldt dat zonder schade jonge talenten kunnen worden ingepast. De meeste clubs zullen zonder coach spelen en ook wel zonder andere betaalde krachten.

Bij landskampioen Excelsior’20 is coach Brenton Parchment voortijdig afgezegd, is Tim Etman naar Australië geëmigreerd en is David Woutersen door een blessure een tijdlang  uitgeschakeld.
Oud-Excelsior’20 durft de uitdaging aan tegen het gemankeerde 1e team. Luuk en André van Troost, Carl en Marcel Schewe, Brett Haider, Luqman Tariq, Jan Westland, Arjan Ruts, Eric Gouka, Erik Dulfer en Jacob-Jan Esmeijer.
Zondag start Excelsior’20 op eigen veld de gehalveerde competitie tegen het Rotterdamse Sparta, de laatste jaren een echte Angstgener  voor het team van captain Tom Heggelman. Zijn voorlopige speelselectie bestaat uit Tom Heggelman, Roel Verhagen, Rens van Troost, Lorenzo Ingram, Joost en Gijs Kroesen, Sanjit Shankar, Umar Baker en Niels Etman.
Hermes-DVS begint komende zondag in de Hoofdklasse met een reis naar het Amsterdamse VVV. Erg genoeg voor de lichtblauwhemden dat er geen kans bestaat om de stap naar de Topklasse te maken. De ploeg van captain Sebastiaan Braat kan verder bouwen aan een team dat volop aan talentontwikkeling doet.

Door: Ton de Leede


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl