FC Dordrecht bereikt akkoord met Turkse investeerder

FC Dordrecht heeft dinsdag een nieuwe investeerder gepresenteerd. Het gaat om Baris Hocaoglu, die in Turkije een grote investeringsmaatschappij heeft. Het spelersbudget van de Schapenkoppen zal door deze investering stijgen richting 1 miljoen euro.

Hans de Zeeuw, algemeen directeur van FC Dordrecht, heeft maanden lang gesprekken gevoerd met Hocaoglu. “Ik heb het gevoel dat hij de juiste partij is”, zegt De Zeeuw. Negen maanden geleden maakte de club bekend dat die op zoek was naar een nieuwe investeerder. In totaal meldden ongeveer dertien partijen zich bij FC Dordrecht, waaronder Hocaoglu. Daarvan bleven er twee over, waarna de keuze op de Turkse investeerder viel.

Hocaoglu is nog niet in Nederland geweest, maar De Zeeuw is wel naar Turkije gegaan om hem te ontmoeten. Hocaoglu krijgt een minderheidsaandeel van 24,9 procent van FC Dordrecht in handen. De KNVB hoeft niet haar goedkeuring te geven voor dit minderheidsaandeel. Dat is pas het geval bij een aandeel van 25 procent of hoger. De Zeeuw vertelt dat de KNVB wel over de overname zal worden ingelicht.

Lees verder op Rijnmond.nl

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl