FC Dordrecht geeft de Graafschap oorwassing

FC Dordrecht heeft vrijdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in de eerste divisie. In Doetinchem werd De Graafschap, de nummer twee op de ranglijst, met maar liefst 0-3 verslagen. Feyenoord-huurling Naoufal Bannis zorgde voor twee van de drie Dordtse treffers. Het was na de nipte overwinning op Telstar de tweede zege van deze week voor FC Dordrecht.

De Graafschap – FC Dordrecht stond in het teken van de nog altijd niet opgeloste vijftien jaar oude zaak rond het pasgeboren kindje Sem Vijverberg, dat in 2006 om het leven werd gebracht en in een vijver in Doetinchem werd gevonden. Het coldcaseteam van de politie doet inmiddels een ultieme poging de zaak op te lossen.

Op het veld beet Dordrecht prima van zich af tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Sterker nog, de ploeg van trainer Jan Zoutman ging in Doetinchem rusten met een voorsprong. Nadat Naoufal Bannis na ruim een halfuur spelen al een grote kans had gemist vond collega Nikolas Agrafiotis kort daarna wél het doel. De spits schoot de bal van dichtbij binnen.

De Dordtse voorsprong kwam in het restant van de eerste helft niet meer in gevaar en werd een kleine tien minuten na rust zelfs groter. Na een goede steekbal van Richie Musaba schoot Bannis, die in de eerste helft dus nog naliet te scoren, de 0-2 langs De Graafschap-doelman Rody de Boer. Diezelfde Bannis zorgde nog geen tien minuten later, wederom op aangeven van Musaba, voor de 0-3. Een, in ieder geval met het oog op de ranglijst, bijzonder verrassende tussenstand.

En aan die tussenstand kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering meer. De Graafschap, dat de wedstrijd door een rode kaart voor verdediger Ted van de Pavert moest voltooien met tien man, was niet bij machte het enorme verschil op de ranglijst enigszins te vertalen naar het veld en Dordt was via een kopbal van Kevin Jansen nog bijzonder dicht bij 0-4.

Door de verrassende zege in Doetinchem stijgt FC Dordrecht naar plek achttien op de ranglijst van de eerste divisie.

Foto: Yannick Verhoeven
Bron:Rijnmond.nl

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl