Thy bezorgt Sparta in extremis drie punten tegen oude club PEC Zwolle

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft in de afgelopen wedstrijden vaak laten zien dat een wedstrijd na negentig minuten nog niet afgelopen is. Tweemaal verloor de ploeg van Henk Fraser twee punten in de extra tijd, maar vandaag zorgde Thy in extremis voor een ietwat gestolen Spartaanse overwinning: 3-2.

Sparta kwam onherkenbaar sterk uit de startblokken. Al na twee minuten had de ploeg van Henk Fraser op voorsprong moeten komen via Wouter Burger, maar na een goed lopende aanval schoot de huurling van Feyenoord op de paal. Pinto zorgde even later echter alsnog voor een Spartaanse voorsprong. De linksback, die afgelopen week nog directe tegenstander was van Cristiano Ronaldo, stond aan het einde van een prachtige Spartaanse aanval en nam zo revanche voor de heenwedstrijd waarin de Luxemburger met een onterechte rode kaart moest inrukken. Na de voorsprong liet Sparta de teugels enigszins vieren en kwam PEC Zwolle een stuk beter in de wedstrijd. De bezoekers hadden veel controle over de bal, maar creëerden weinig tot geen kansen. Sparta zorgde net als in de voorgaande duels voor een hechte verdedigingslinie waardoor PEC alleen een aantal keer ongevaarlijk op doel kon koppen. Sparta kwam er spaarzaam uit, maar wist ook niet meer gevaarlijk voor doelman Mous te verschijnen.

Na rust kwam PEC een stuk beter in het spel. Reijnders kon na drie minuten vrij inschieten, maar Okoye keerde zijn inzet met meer geluk dan wijsheid. Even later was het alsnog raak voor de bezoekers. Uit één van de vele Zwolse corners schoot Bram van Polen de bal fortuinlijk via Beugelsdijk achter de Nigeriaanse doelman. Sparta was niet veel later via Harroui dicht bij de 2-1, maar doelman Mous hield de inzet van de Jong-Oranje International knap uit de kruising. Even later kwam PEC Zwolle zelfs op voorsprong. Harroui kreeg de bal van Okoye in de drukte aangespeeld en verloor het duel en Tedic rondde vanuit vrije positie prachtig af.

Het duel werd door de Zwolse goal nog aantrekkelijker, want kansen volgden elkaar per minuut op. Eerst kopte Auassar de bal met een boogje op de Zwolse paal, maar niet veel later mocht de ploeg van Henk Fraser van geluk spreken dat het niet 1-3 achter kwam nadat Pherai door slecht uitverdedigen van Spartaanse zijde net naast schoot. Zo golfde het spel op en neer, waarbij onder andere een vrije trap van Laros Duarte en een schot van Pherai gevaarlijk werden. Een kwartier voor tijd kreeg Sparta met een ietwat gelukkige strafschop een ultieme kans op de gelijkmaker en deze werd door Thy aangegrepen, alhoewel Mous zijn inzet nog wel bijna keerde. PEC Zwolle was na de 2-2 nog dicht bij een overwinning na een zeer goede actie van Pelle Clement, maar de invaller was te zelfzuchtig en schoot over. Thy zorgde uiteindelijk in extremis alsnog voor een Spartaanse overwinning en deed daarmee zijn vorige werkgever pijn.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl