FC Groningen op bezoek op het Kasteel

Zondagmiddag hervat Sparta Rotterdam na de interlandbreak de Eredivisie. Om 14.30 uur komt FC Groningen naar Het Kasteel.

Sparta en Groningen kennen beide geen sterke start van het seizoen. Sparta staat met 6 punten 16e, maar wist voor de interlandbreak wel goed partij te geven tegen PSV. De mannen van Henk Fraser keerde echter met een 2-1 nederlaag terug naar Rotterdam. Tijdens de interlandbreak wist Sparta het ook Utrecht lastig te maken. De Domstedelingen hadden op papier een sterker elftal in de oefenwedstrijd, maar wisten Sparta pas in de slotfase te verslaan.

Ook Groningen oefende in de interlandbreak. Zij speelden met 1-1 gelijk tegen SC Verl, dat uitkomt op het derde niveau van Duitsland. De laatste wedstrijd in de Eredivisie eindigde eveneens in 1-1. Dat was tegen FC Twente. Groningen heeft daardoor ook zes punten, maar wel een beter doelsaldo dan Sparta.

Vorig seizoen verloor Sparta met een minimaal verschil van Groningen. Doelpunten van Lennart Thy en Wouter Burger konden niet voorkomen dat Groningen met 2-3 won. In Groningen was Sparta wel te sterk voor de plaatselijke FC. Abdou Harroui en Tom Beugelsdijk schoten Sparta destijds naar een 1-2 overwinning. In 2017 won Sparta voor het laatst op Het Kasteel van Groningen. Het werd toen ook 2-1.

Bij Groningen zal Laros Duarte de meest bekende naam zijn voor de Sparta-supporters. De middenvelder droeg 60 wedstrijden het rood-wit en verkaste deze zomer naar Groningen. Met Patrick Joosten heeft Groningen nog een ex-Spartaan in de selectie. Door de uitbraak van het coronavirus kwam Joosten maar tot acht wedstrijden bij Sparta, maar daarin scoorde hij wel drie keer.

Sparta moet het ook deze wedstrijd doen zonder de geschorsten Aaron Meijers en Mica Pinto. Tom Beugelsdijk is wel weer fit.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl