Sparta doet zichzelf tekort tegen FC Groningen

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd om een beetje lucht te creëren. Na een gelijkspel tegen FC Groningen, dat ook onderaan de ranglijst ploetert, staan de Rotterdammers op een zeventiende plaats in de Eredivisie, wat directe degradatie betekent aan het eind van het seizoen.

Dat Sparta niet de volle buit pakte op het Kasteel was volledig aan de ploeg zelf te wijten. De Spangenaren waren de gehele wedstrijd beter dan de bezoekers uit Groningen, maar wisten het net moeizaam te vinden. Logischerwijs kwam de ploeg van Fraser na een aantal goede kansen voor Thy en Smeets in de eerste helft toch op achterstand. FC Groningen benutte haar eerste kans namelijk wel.

Sparta liet zich door het tegendoelpunt niet van de wijs brengen en een paar minuten later was het alweer gelijk. De uitstekend spelende Jans kwam op over links en gaf voor op Bryan Smeets, die gemakkelijk af kon ronden. Toch was het bijna meteen daarna alweer 1-2 voor de bezoekers. Het was aan een fabuleuze redding van Okoye te danken dat Sparta toch met een gelijke stand de kleedkamers op kon zoeken. De Nigeriaanse doelman kreeg daarmee het hele Kasteel op de banken.

In de tweede helft was er nog maar 1 ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. Sparta knokte en creëerde een aantal grote mogelijkheden. Vriends en Heylen konden na een corner vrij binnenschieten, maar zij troffen geen doel. Ook Abels en Mijnans wisten niet te scoren. In de slotfase kreeg Emegha nog een enorme kans, maar hij kon geen kracht en richting achter zijn kopbal zetten. Een lichtpuntje aan Spartaanse zijde was nog wel de rentree van Tom Beugelsdijk, die meteen een aantal heldhaftige ingrepen liet zien.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl