De winnaar van de ABN AMRO Open 2022, Felix Auger-Aliassime, keert in 2023 terug om zijn titel te verdedigen. De Canadees, op dit moment nummer acht van de wereld, won zijn eerste ATP toernooi in Rotterdam. Inmiddels heeft hij na winst in Florence, Antwerpen en Basel al vier toernooioverwinningen op zijn naam. De ABN AMRO Open wordt van 11 tot en met 19 februari 2023 gehouden in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Felix Auger-Aliassime is voor mij een speler die precies past bij de filosofie van de ABN AMRO Open. Op jonge leeftijd maakte hij als toptalent zijn debuut. Later loste hij die belofte in met geweldige prestaties. Dat hij inmiddels in de top-10 van de wereld staat is geen verrassing.”

Toptalent Auger-Aliassime

De huidige nummer acht van de wereld kende zijn definitieve doorbraak in 2019, toen hij de top-100 wist te bereiken. In no-time ging hij richting de beste twintig spelers van de wereld. Hij werd de jongste top-25 speler sinds Lleyton Hewitt. Zijn opmars stagneerde tijdelijk, maar met een halve finaleplaats op de US Open in 2021 zette hij een nieuwe stap richting de top. In 2022 neemt hij weer een nieuwe stap naar boven, met winst in Rotterdam, Florence, Antwerpen en Basel.

Auger-Aliassime in Rotterdam

Felix Auger-Aliassime kwam vier keer eerder in actie in Rotterdam. Bij zijn debuut als 17- jarig talent in 2018, moest hij in de eerste ronde buigen na drie sets tegen Krajinovic. Tijdens zijn terugkeer in 2020 bereikte hij de finale, waarin Gaël Monfils te sterk bleek. Afgelopen editie wist hij ook de laatste stap te zetten. Na Gerasimov, Murray, Norrie en Rublev te hebben verslagen, trof hij in de finale Stefanos Tsitsipas. Na acht verloren finales mocht Auger-Aliassime met 6-4, 6-2 zich voor het eerst in zijn carrière toernooiwinnaar noemen.

Het leverde hem onder meer een felicitatie op van de Canadese premier, Justin Trudeau.

Datum

De 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel ‘On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl