Feyenoord baalt van promotieregeling

De KNVB heeft de promotieregeling voor dit seizoen in de nieuwe Onder 21-competitie bekend gemaakt. Een kampioenschap blijkt niet automatisch promotie naar de Tweede Divisie te betekenen. Vooral Feyenoord baalt hiervan.

De Rotterdammers hebben al hun onvrede over deze regeling uitgesproken. Feyenoord wil er dit seizoen alles aan doen om via een kampioenschap in Onder 21 een plek te veroveren in de Tweede Divisie, waarin onder meer Scheveningen en Excelsior Maassluis uitkomen.

Echter, indien Jong Sparta en Jong Volendam (nu actief in de Tweede Divisie) een goede eindklassering neerzetten, zal de kampioen van de Onder 21-competitie niet promoveren. Als Jong Sparta en Jong FC Volendam eindigen tussen plek 10 tot 16, dan volgen er promotie/degradatieduels met de kampioen van de Onder 21-competitie. Indien Jong Sparta of Jong Volendam bij de onderste twee ploegen in de Tweede Divisie eindigt, dan promoveert de kampioen van Onder 21 wel direct.

Feyenoord baalt van die regeling. ,,Daar zijn we absoluut niet blij mee. We nemen ons elftal heel serieus, alles is geregeld en dan hoor je dit. Als Sparta en Volendam in de top negen finishen, kunnen we niet promoveren”, aldus Technische Directeur Frank Arnesen in het AD.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl