KNVB dreigt met schorsing voor Bijlow en Geertruida

De KNVB en Feyenoord zijn het niet met elkaar eens. De Rotterdammers moesten Geertruida en Bijlow afstaan voor de interland tegen Wit-Rusland maar weigerden dit. ”Wij zijn bang dat wij de spelers wedstrijden moeten missen omdat ze verplicht tien dagen in quarantaine moeten.”

Feyenoord wil geen spelers afstaan voor interlands naar landen waar onrust heerst en waar het coronavirus in grote mate aanwezig is. De KNVB baalt van deze opstelling en driegt de spelers te gaan schorsen. ”Wij moeten die wedstrijd nou eenmaal spelen, er is geen keuze. We hebben bij de clubs aangegeven dat we er echt alles aan doen om de veiligheid van de spelers te garanderen. We moeten voetballen. Het kan niet zo zijn dat spelers van Feyenoord thuisblijven en dat andere clubs wel spelers afstaan. Iedereen gelijk in deze”, zegt Nico Jan Hoogma, technisch directeur van de KNVB.

Schorsing

Er dreigt nu een schorsing voor Bijlow en Geertruida voor de eredivisie. ”Dat zijn gewoon de regels, die internationaal gelden. Die verzinnen wij niet,” aldus Nico Jan Hoogma.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl