Feyenoord bekert verder na soevereine zege op ADO

Feyenoord heeft zich weer een ronde verder geknokt in het bekertoernooi. Na een valse start werkte de bekerwinnaar van vorig jaar een achterstand weg, waarmee de Rotterdammers zich revancheerden voor de nederlaag in de klassieker.

Feyenoord liet zich in de eerst vijf minuten van het duel verrassen. ADO begon fel en stond al snel op voorsprong na een geweldig doelpunt van El Khayati, die drie man bezig hield en vervolgens knap afrondde in de bovenhoek. Feyenoord was echter allesbehalve kansloos en had na tien minuten eigenlijk alweer gelijk moeten staan, maar Jörgensen miste twee opgelegde kansen. Uiteindelijk hielp Troupee Feyenoord aan de gelijkmaker. Hij speelde na een ruim kwartier te kort terug op doelman Swinkels, waarna Jörgensen simpel om de keeper heen kon lopen en de bal binnen kon schuiven. Het duel zakte hierna een beetje in, maar vlak voor rust kwam Feyenoord toch op voorsprong: Botteghin kopte een corner feilloos binnen.

Al na tien minuten in de tweede helft besliste Jörgensen het duel. Na goed doorgaan van Nieuwkoop viel de bal min of meer per ongeluk voor de voeten van de spits, die via de onderkant van de lat knap afrondde. Feyenoord liet vervolgens de teugels iets meer vieren, maar kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. Jörgensen toonde vervolgens dat hij helemaal terug is, door na tachtig minuten zijn hattrick te maken. De spits kreeg direct daarna een publiekswissel van Giovanni van Bronckhorst. Larsson bekroonde een goed duel van zijn kant ook nog eens met de 5-1, wat tevens de eindstand bleek.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl