Nieuwe verdeling perioden hoofdklasse B

Door het wegvallen van SVA Papendorp, moest er het nodige veranderen aan de verdeling van de periodetitels in de Hoofdklasse B. De KNVB heeft er nu voor gekozen dat de competitie die vijftien teams telt, met twee periodes verder gaat.

Ondanks de herverdeling van de periodetitels, blijft mede-koploper Unitas één van de favorieten om het eerste periodekampioenschap binnen te hengelen. Die zal namelijk alsnog aanstaande zondag verdeeld gaan worden, wanneer de club uit Gorinchem het in Heerlen opneemt tegen Groene Ster.

De tweede periode gaat daarentegen niet meer zoals gebruikelijk over de competitieronden 11 tot en met 20, maar 16 tot en met 30, zodat iedere club veertien wedstrijden speelt. De derde periode wordt toegekend aan het hoogst geklasseerde team, dat nog geen periodetitel in zijn bezit heeft.

Daarmee lijkt de soap rondom het vroegere Magreb’90, ten einde. Die ploeg slaagde er afgelopen zondag niet in om genoeg spelers op de been te brengen. Ook aanstaande zondag tegen IFC komt Papendorp niet in actie. Bij het missen van twee achtereenvolgende wedstrijden, wordt het desbetreffende team uit de competitie gehaald.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl