TRENCIN – Feyenoord lijkt Europees voetbal dit seizoen te kunnen vergeten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kon op bezoek in Slowakije totaal geen grip krijgen op AS Trencin en ging daardoor hard onderuit tegen de nummer 5 uit de Slowaakse competitie: 4-0.

Feyenoord begon met een door blessures verzwakt elftal aan het duel. Onder andere Verdonk, Vente, Nieuwkoop en Bijlow mochten zich in een Europese wedstrijd bewijzen. Dit pakte echter niet goed uit. Trencin zette tegen alle verwachtingen in hoog druk op de Rotterdammers, waardoor Feyenoord de grootste moeite had om voetballend uit te verdedigen.

Het verspelen van de bal op het middenveld werd daardoor ook gevaarlijk, wat al na zes minuten duidelijk werd bij het eerste doelpunt van de thuisploeg. Na makkelijk weggeven van de bal counterde Trencin snel richting Bijlow en kon de uitblinkende Mance afmaken.

Ook bij het tweede en derde doelpunt hielp Feyenoord de thuisploeg in het zadel, door miscommunicatie tussen Bijlow en Van Beek bij het tweede doelpunt en doordat Nieuwkoop bij de derde treffer onder de bal door dook. Na rust liep Trencin zelfs nog uit naar 4-0, waarmee Mance een hattrick voltooide. Feyenoord, dat in het eerste bedrijf vrijwel niets gecreëerd had, kreeg via Vente in de tweede helft een grote kans, maar de jonge spits faalde in de afronding.

Doordat Feyenoord niet meer scoorde lijkt de ploeg voor een onmogelijke opgave te staan in het thuisduel tegen AS Trencin, waardoor het de groepsfase van de Europa League waarschijnlijk uit het hoofd kan zetten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl