Feyenoord boekt minimale zege op FC Groningen

ROTTERDAM – Feyenoord heeft in de eigen Kuip zonder groots te spelen een overwinning geboekt op FC Groningen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had aan één kwartiertje goed spel genoeg om de overwinning uit het vuur te slepen: 1-0.

Feyenoord startte uitstekend aan het duel. FC Groningen kwam er niet aan te pas in de openingsfase en de druk die Feyenoord uitoefende resulteerde uiteindelijk in een schitterend doelpunt van Jens Toornstra. Jordy Clasie legde de bal prachtig achter de Groningse verdediging, waarna Toornstra de bal eenmaal hoog hield en vervolgens prachtig in het zijnet binnen volleerde. Het legioen ging er vervolgens lekker voor zitten, maar kwam bedrogen uit. Feyenoord zakte na het doelpunt meer in en FC Groningen kwam een aantal maal gevaarlijk voor het doel van Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord zorgde er uiteindelijk voor dat een verdiende gelijkmaker van FC Groningen in de eerste helft uitbleef.

In de tweede helft zette Feyenoord de lijn van het tweede deel van de eerste helft voort. De ploeg wist nauwelijks te overtuigen en speelde slordig. FC Groningen was dat ook, maar creëerde aan het begin van de tweede helft een aantal mogelijkheden via de beweeglijke Mahi en Doan. Feyenoord stelde daar alleen een afstandsschot van Berghuis en een rollertje van Vilhena tegenover. In de slotfase schoot Vilhena van afstand nog prachtig op de lat en raakte Berghuis nog de paal, waardoor de uitslag minimaal bleef.

Door de overwinning staat Feyenoord nog steeds derde in de Eredivisie, met 26 behaalde punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl