Feyenoord door goede eerste helft makkelijk langs PEC Zwolle

ROTTERDAM – Feyenoord heeft in de Kuip met weinig moeite gewonnen van PEC Zwolle. Met een goede eerste helft en een mindere tweede werd Zwolle opzij gezet: 3-0.

Feyenoord begon uitstekend aan het duel in eigen huis en wist Zwolle al vroeg vast te zetten op eigen helft. De bezoekers kwamen er amper aan te pas en wisten in de eerste helft dan ook vrijwel geen gevaar te stichten. Rotterdams gevaar was er echter genoeg. Al binnen een kwartier moest PEC-doelman driemaal handelend optreden na opeenvolgende schoten van Larsson, St. Juste en Jörgensen, die na lang blessureleed weer in de basis begon.

Ondanks het veldoverwicht was Feyenoord onzorgvuldig in de afronding. De grote kansen werden niet benut, maar uiteindelijk was het de individuele klasse van Clasie waardoor wel de ban werd gebroken. De middenvelder nam een afgeslagen corner vanuit de tweede lijn vol op de slof, waarna de bal op prachtige wijze achter Van Der Hart caramboleerde. Bevrijd door de 1-0 bleef Feyenoord goed doorvoetballen, waarna verschillende doelkansen volgden. Vooral Jörgensen was een aantal maal dicht bij het tweede doelpunt, maar telkens stond of wel Van Der Hart, of de paal in de weg. Uiteindelijk kreeg de aanvaller wel loon naar werken, door een corner feilloos binnen te koppen.

Na rust zag het legioen tot ontzetting een stuk zwakker Feyenoord. Waar de ploeg van Van Bronckhorst PEC Zwolle in het eerste bedrijf geen meter gunde, konden de bezoekers na rust zelfs een aantal maal gevaarlijk worden en was het aan de weer fitte Bijlow te danken dat PEC niet terugkwam in het duel. Gelukkig voor het Rotterdamse publiek overleefde Feyenoord de sterke fase van PEC Zwolle, waarna de individuele klasse van Berghuis zorgde voor de beslissing. De buitenspeler schoot de bal van twintig meter fraai in de hoek.

Na de bevrijdende 3-0 leek ook de 4-0 in de maak, aangezien scheidsrechter Mulder de bal op de stip legde na een overtreding op Vilhena. Op advies van de VAR herriep de arbiter echter zijn beslissing en legde hij de bal net buiten het zestienmetergebied, waar de overtreding werd ingezet. Feyenoord voetbalde het restant van het duel rustig uit, waardoor de ploeg in het kielzog van Ajax en PSV op een derde plaats in de Eredivisie staat.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl