Feyenoord eenvoudig langs SC Heerenveen in VAR-rijk duel

ROTTERDAM – Feyenoord heeft ondanks twee door de VAR afgekeurde doelpunten zeer eenvoudig gewonnen van SC Heerenveen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst had geen enkel probleem met een onmachtig Heerenveen. Feyenoord scoorde vijf keer, waarvan er uiteindelijk drie tot geldig doelpunt verklaard werden door arbiter Kuipers. Eindstand was dus 3-0.

Al in de eerste minuten was duidelijk dat SC Heerenveen niet naar de Kuip was gekomen om er een voetbalfeest van te maken. De ploeg van trainer Olde Riekerink trok zich terug op eigen helft en wachtte op een uitbraak. De Friezen moesten daar echter lang op wachten, want het was vooral Feyenoord dat de bal had en zo probeerde een aantal aanvallen op te zetten. Dit lukte een aantal maal, maar de eerst echt grote kans werd direct fraai door Jörgensen afgerond, nadat de Deen door Clasie prima alleen voor Hahn gezet werd. De Kuip, niet volledig gevuld door afwezigheid van vak S naar aanleiding van het vuurwerkincident in het duel tegen PSV, kon echter niet lang juichen. Kuipers keurde na raadplegen van de VAR het doelpunt af wegens vermeend duwen van Sam Larsson.

Niet veel later pikte Jörgensen echter alsnog zijn doelpunt mee. De aanvaller, in de basiself vanwege een kuitblessure voor Robin van Persie, was alert na slecht uitverdedigen van Heerenveen-spits Sam Lammers. Ditmaal bleef het doelpunt wel staan. Pas na het Rotterdamse doelpunt werd Heerenveen voor het eerst gevaarlijk, maar gelukkig voor Feyenoord troffen de Friezen geen doel. Verder bleef Feyenoord de bovenliggende partij. Dit leidde nog voor rust tot de 2-0 van Steven Berghuis. Na uitstekend voorbereidend werk van Toornstra kon Berghuis voor open doel binnen tikken. Helaas voor de Kuip werd het doelpunt wederom op advies van de VAR afgekeurd, omdat Toornstra buitenspel zou hebben gestaan. Dit tot grote onvrede van het Legioen, dat het arbitrale trio in de rust met een striemend fluitconcert de catacomben in begeleide.

In de tweede helft hield de VAR zich afzijdig, maar dat was het enige aspect van het wedstrijdbeeld dat veranderde. Feyenoord bleef heer en meester en de bezoekers konden eigenlijk geen potten breken. Logischerwijs leidde dit al snel tot een treffer van Berghuis, die door Larsson vrij voor Hahn gezet werd. De buitenspeler faalde niet en pikte zo alsnog zijn doelpunt mee. Feyenoord voetbalde in de tweede helft aardig en liet een aantal fraaie aanvallende combinaties zien. Soms strandde deze acties in schoonheid, terwijl de bal in andere gevallen op opmerkelijke wijze geen doel trof. Uiteindelijk mocht Vilhena nog aanteken voor de 3-0. Hij stond op de juiste plek nadat een voorzet van Larsson van richting veranderd werd. Ondanks een aantal kansen bleek de treffer van Vilhena tevens het slotakkoord. Door de overwinning loopt Feyenoord in op AZ en doet de ploeg van Van Bronckhorst dus nog volop mee in de strijd om de derde plaats.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl