Feyenoord en Vitesse in evenwicht

ARNHEM – Feyenoord is er in de strijd om de derde plaats niet in geslaagd uit te lopen op concurrent AZ. De Rotterdammers beten zich stuk op Vitesse: 1-1.

Feyenoord begon goed aan het duel in de Gelredome. De Rotterdammers kregen al vroeg kansen via Clasie en Van Persie. Toch moest de ploeg van Giovanni van Bronckhorst toezien hoe de thuisploeg langzaam maar zeker beter in de wedstrijd kwam. Op slag van rust was het toch Feyenoord dat op voorsprong kwam. Kökcü, spelend voor Vilhena, schoot vanaf de rand van het strafschopgebied keurig binnen op aangeven van Robin van Persie.

De Rotterdammers konden echter alleen tijdens de thee genieten van de voorsprong. Binnen twee minuten na rust was het namelijk alweer gelijk. Dauda kreeg de bal gelukkig tegen zich aan en zag de bal achter derde doelman Delle verdwijnen. Dit doelpunt leek zelfs het startsein te zijn voor de Arnhemmers om door te drukken en voor de overwinning te gaan, maar de thuisploeg kwam niet meer tot scoren. In de slotfase kreeg Feyenoord nog voldoende mogelijkheden om het duel alsnog over de streep te trekken, maar Van Persie zag zijn inzet net naast verdwijnen. Ook de ingevallen Jörgensen en Van Der Heijden trof in de ultieme slotfase geen doel.

Ondanks het puntverlies bezet Feyenoord nog steeds de derde plaats in de eerste divisie, aangezien ook AZ punten verspeelde.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl