Rotterdam – Feyenoord heeft vanmiddag tegen een uitermate zwak Sparta flink uitgehaald. De bewoners van Zuid hadden geen enkel probleem met de Kasteelheren en haalden met 0-6 dan ook flink uit.

Op papier stond deze uitwedstrijd van Feyenoord wel als lastig te boek, zeker omdat de laatste vier edities allemaal in het voordeel waren van Sparta. Sparta begon nog fel aan de wedstrijd, want het creëerde binnen het minuut al een kans, maar de kopbal van Proschwitch werd vakkundig door Jones tot corner verwerkt. Feyenoord nam al snel het initiatief over en een bekeken schot van Vilhena bracht Feyenoord al na vier minuten op een voorsprong. Sparta speelde in een te laag tempo en het liet Feyenoord eenvoudig combineren. Enkele minuten na de 0-1, scoorde Vente vanuit een kopbal al de 0-2 en nadat St. Juste na een kwartier spelen de stand al op 0-3 bracht was de overwinning voor Feyenoord al een feit. Feyenoord was heer en meester op het Kasteel en Sparta was of is gewoon te zwak om het Feyenoord lastig te kunnen maken. Nadat Vilhena nog voor rust de 0-4 scoorde kon Feyenoord zijn ogen al richten op het bekerduel van komende week tegen Heracles.

Ook de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, Feyenoord kwam direct al op 0-5 via Tapia die koppend vanuit een corner van Berghuis scoorde. Feyenoord nam wat gas terug, maar wanneer het even aanzette dan was het direct gevaarlijk, zo scoorde Berghuis de 0-6 op aangeven van Vente en invaller Basacikoglu wist de 0-7 nog te scoren, maar op dat moment hadden al flink wat Sparta supporters het stadion al verlaten. Na exact 90 minuten vond scheidsrechter Gözübüyük de martelgang van Sparta ook wel welletjes en floot hij af.