Feyenoord gemakkelijk langs De Graafschap

ROTTERDAM – Feyenoord heeft in de eigen Kuip zonder enige moeite gewonnen van De Graafschap en daarmee revanche genomen op de openingswedstrijd van het seizoen. De ploeg van Van Bronckhorst won eenvoudig met 4-0.

In de eerste helft was Feyenoord beter zonder echt te imponeren. De Rotterdammers wisten in de eerste helft een aantal kansen te creëren, maar vonden geen doel. Net toen De Graafschap aan aanvallen begon te denken stak Vilhena daar een stokje voor. De middenvelder zag een schot van richting veranderd worden en daardoor gepromoveerd worden tot doelpunt. Dit bleek het enige doelpunt van het eerste bedrijf.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar een verdubbeling van de score. Al vrij snel in de eerste helft kreeg De Graafschap de bal niet goed weg uit het zestienmetergebied, waarna deze panklaar voor Calvin Verdonk terecht kwam. De verdediger schoot vervolgens knap binnen, wat zijn eerste doelpunt in de Eredivisie betekende. Een luttele minuut later was het de andere back St Juste die de score nog verder uitbreidde. Hij passeerde Jurjus met een schot uit de tweede lijn.

Ook na de 3-0 probeerde Feyenoord de aanval te zoeken. Waar Berghuis het vierde doelpunt al bijna voor zijn rekening nam, was het niet veel later wel raak via Toornstra, die een voorzet van Clasie tegendraads binnenkopte. Feyenoord had in de slotfase eigenlijk nog verder uit kunnen lopen, maar onscherpte bij Feyenoord en Jurjus voorkwamen een grote nederlaag voor De Graafschap.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl