Feyenoord heeft geen kind aan Sparta in stadsderby

ROTTERDAM – In de eerste wedstrijd na de winterstop waarin wel publiek aanwezig mocht zijn heeft Feyenoord gedaan wat het moest doen. Gesteund door een deel van het legioen won de ploeg van Arne Slot kinderlijk eenvoudig van de buren uit Rotterdam West, waardoor de ploeg van Henk Fraser steeds meer de degradatiezorgen ingedrukt wordt.

Het enige lichtpuntje dat Sparta over kan houden aan het duel in Rotterdam Zuid was dat bij ieder doelpunt een vleugje geluk kwam kijken. Dit begon al na drie minuten, toen Kökcü na een prachtige voetbeweging vrij kon afdrukken. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor Okoye kansloos bleef. Feyenoord was verder ook heer en meester in de eerste helft en speelde Sparta af en toe helemaal zoek. De 2-0 viel dan ook snel. De uitstekende Kökcü zette Jahanbaksh vrij voor de keeper. Het werd de Iraniër echter wel erg makkelijk gemaakt om af te ronden omdat Okoye vlak voor zijn aanname uitgleed. Na de 2-0 kreeg Linssen ook nog een enorme kans, maar hij stifte net naast het doel.

In de tweede helft leek Sparta even wat meer initatief te gaan tonen. Een kopbal van Dalmau was het eerste wapenfeit van de Spangenaren. Niet veel later kreeg de ploeg van Fraser echter de deksel op de neus. Wederom met enig fortuin kreeg Guus til de bal voor de voeten. Okoye stond door de kluts volledig verkeerd gepositioneerd en dus kon Til simpel afwerken. Het werd ook nog 4-0, ditmaal zorgde een uitglijder van Bart Vriends ervoor dat Til simpel kon afronden.

Zo had Feyenoord weinig moeite met Sparta en nadert het op 1 punt van PSV. Sparta ziet de druk toenemen met twee degradatiekrakers in het vooruitzicht.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl