Feyenoord in tweede helft langs FC Groningen

ROTTERDAM – Na een iets mindere periode met gelijke spelen tegen Sparta Rotterdam en RKC lijkt de vorm enigszins terug te zijn bij Feyenoord. De Rotterdammers wonnen donderdagavond soeverein van CSKA Moskou en gaven dit succes zondagmiddag een vervolg tegen FC Groningen. Dankzij een degelijke tweede helt werd het 2-0 voor Feyenoord.

In de eerste helft leek niets erop dat Feyenoord naar een makkelijke overwinning op weg was. FC Groningen voetbalde brutaal mee en legde eigenlijk het betere spel op de mat. Dit leidde onder andere tot een schot van Balk op de lat. Feyenoord overleefde de kansen van de Noorderlingen echter en werd een aantal maal gevaarlijk vanuit de tegenstoot. In de slotfase van de eerste helft leek dit te leiden tot de voorsprong via Diemers, maar omdat Linssen doelman Padt in buitenspelpositie hinderde werd de goal afgekeurd.

In de tweede helft had Feyenoord de wedstrijd een stuk beter onder controle. Dit mede omdat Geertruida zijn ploeg al snel op voorsprong kopte vanuit een hoekschop. FC Groningen liep hierdoor achter de feiten aan en was niet bij machte om de goed georganiseerde Feyenoord verdediging open te spelen. In de slotfase kreeg Feyenoord een terechte strafschop, die Berghuis goed verzilverde. Bovendien speelde Feyenoord het restant van het duel uit tegen tien man, wat nog een aantal grote kansen opleverde. Gescoord werd er echter niet meer.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl