Sparta boekt broodnodige zege op RKC

WAALWIJK – Sparta Rotterdam heeft eindelijk de eerste zege van het seizoen weten te behalen. De ploeg van trainer Henk Fräser was heer en meester in de zogenaamde kelderkraker en won daardoor zeer terecht met 0-2.

In de eerste helft was al duidelijk dat Sparta met maar één doel naar Waalwijk gekomen was. De ploeg van Henk Fräser dicteerde het spel en was dan ook de enige ploeg die aanspraak maakte op een doelpunt. Dit doelpunt kwam er ook, toen Vriends Lamprou in de lucht klopte en in tweede instantie binnenschoot. De scheidsrechter van dienst zag echter een overtreding van de Spartaan, waardoor het bij rust nog 0-0 stond.

In de tweede helft zette Sparta nog meer aan en kwam RKC eigenlijk niet meer van eigen helft af. Dit leverde uiteindelijk een verdiend doelpunt op voor de Rotterdammers. Mijnans had een goede actie langs de rand van het strafschop gebied en legde de bal panklaar op het hoofd van Thy, die goed binnenkopte. Sparta had hierna via Smeets de score uit moeten breiden, maar hij maakte oog in oog met Lamprou de verkeerde keuze. In de slotfase kwam RKC nog met een klein slotoffensief, maar Harroui gooide het duel uiteindelijk in het slot met een schot in de korte hoek.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl