Feyenoord kinderlijk eenvoudig langs pover NAC

BREDA – Feyenoord heeft in Breda een extreem makkelijke avond gehad en zichzelf daarmee verzekerd van Europees voetbal. In een duel dat af en toe leek op een oefenpotje tegen een amateurelftal liep Feyenoord kinderlijk eenvoudig uit naar 0-4.

Zonder uit te blinken had Feyenoord in Breda een van de makkelijkste wedstrijden van het seizoen. In de eerste tien minuten waren de Rotterdammers nog zeer gretig en creëerde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst enkele grote kansen. Nadat de 0-1 echter op het scorebord kwam, na een prima doelpun van St. Juste, namen de bezoekers duidelijk iets gas terug. Dit betekende echter niet dat NAC meer aan voetballen toe kwam. Niets lukte bij de thuisploeg, tot groot ongenoegen van de supporters uit Breda. Tekenend voor de slechte eerste helft van de thuisploeg was de blunder van Benjamin van Leer die vlak voor rust de 0-2 betekende. De doelman van NAC ging gigantisch in de fout bij een doelpoging van Dylan Vente, die daardoor zijn eerste competitiedoelpunt in lange tijd maakte.

Ook in de tweede helft hoefde Feyenoord zich niet bovenmatig in te spannen. NAC probeerde wel, maar was simpelweg niet bij machte om door de Feyenoord defensie te dringen. Feyenoord deed het rustig aan, maar wist de score uiteindelijk toch nog vrij gemakkelijk uit te bouwen. Toornstra stond na 66 minuten aan het einde van een schitterende aanval en diezelfde Toornstra scoorde met een vrije trap ook de 0-4. Een aantal minuten voor tijd kreeg invaller Sinistera ook nog een grote kans op aangeven van de middenvelder, maar de aanvaller kreeg de bal niet tussen de palen. Toornstra maakte ook nog bijna zijn hattrick maar mikte op de paal.

Zo stelde Feyenoord op een makkelijke avond de derde plaats in de Eredivisie veilig, goed voor een ticket naar de voorrondes van de Europa League, maar duwde het NAC ook dieper in het degradatie drijfzand.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl