AMSTERDAM – Feyenoord is zondagmiddag goed voor de dag gekomen in de Klassieker. Tegen Ajax kreeg de ploeg van Dick Advocaat echter snel een tegengoal te verwerken en ondanks een aantal grote kansen kwamen de Rotterdammers deze achterstand niet meer te boven.

In de eerste twintig minuten liet Feyenoord zich de kaas van het brood eten. De Rotterdammers hadden in de eerste fase van het duel namelijk maar twintig procent balbezit en lieten de Amsterdammers het spel maken. Dit leidde na 22 minuten dan ook tot een verdiende voorsprong voor Ajax. Gravenberch kapte Spajic uit en verschalkte Marsman met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Na de goal leek Feyenoord eindelijk wakker te worden en kwam de ploeg van Advocaat steeds beter in het duel. Haps werd vrijgespeeld maar nam de bal aan met zijn verkeerde been waardoor Onana redding kon brengen. Ook Toornstra kreeg nog een kans, maar zijn inzet eindigde in het zijnet.

In de tweede helft zette Feyenoord de goede lijn van de eerste helft voor en de Rotterdammers verdienden zeker een doelpunt. Dit doelpunt werd ook gemaakt na een mooie aanval waarbij Toornstra goed teruglegde op Jörgensen, maar de middenvelder stond even daarvoor net buitenspel waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Toch bleef Feyenoord goed aanvallen en kon de ploeg via Berghuis nog twee keer op gelijke hoogte komen. De aanvaller had zijn vizier echter tweemaal niet op scherp. In de slotfase kreeg Fer nog een grote kans op de gelijkmaker en kopte Sinisterra zelfs nog op de lat, maar helaas kreeg Feyenoord niet wat het verdiende en liet het Ajax ontsnappen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl