Feyenoord: ‘Laatste training voor klassieker achter gesloten deuren’

De laatste training in aanloop naar de Klassieker wordt op zaterdag 27 oktober achter gesloten deuren afgewerkt op trainingscomplex 1908.

Feyenoord geeft op haar website de navolgende toelichting: “De afgelopen jaren kwamen supporters van Feyenoord massaal hun steun betuigen tijdens de laatste training voor de Klassieker. De massale steunbetuiging, die vaak gepaard ging met het afsteken van vuurwerk, groeide uit tot een bekend fenomeen, wat inmiddels door supporters van vele andere clubs is nagebootst. Helaas waren de omstandigheden bij één van de laatste gelegenheden zo onveilig dat er meerdere gewonden zijn gevallen. Feyenoord en de autoriteiten hadden hierdoor geen andere keuze dan zich vanaf toen aan de wettelijke richtlijnen te houden. Wat inhoudt dat vuurwerk – in welke vorm dan ook – niet meer welkom is bij de laatste training voor de Klassieker.

Vanwege het wegvallen van deze traditie is de interesse van supporters afgenomen om de laatste training voor de Klassieker te bezoeken. Vorig jaar oktober was de belangstelling onder supporters relatief gering. Er kwamen een kleine duizend supporters naar De Kuip om de ploeg een laatste steun in de rug te geven. Daardoor kan er gevoelsmatig de dag voor de wedstrijd beter besloten worden getraind, iets wat afgelopen januari in aanloop naar het duel in Amsterdam ook al gebeurde.

Feyenoord betreurt dat er niet meer gegarandeerd sprake is van een zeer druk bezochte laatste training en wil het er daarom niet bij laten zitten. Feyenoord heeft de officiële supportersvereniging FSV de Feijenoorder dan ook gevraagd mee te denken naar een manier om de laatste training voor de Klassieker nieuw leven in te blazen. Dit moet leiden tot een laatste training met een Feyenoord-waardige uitstraling, die de selectie net die extra energie geeft om een dag later de punten binnen te halen.

Mogelijk kan dit er al voor Feyenoord – Ajax (27 januari 2019) toe leiden dat er op de zaterdag voorafgaand aan die Klassieker weer sprake is van een sfeervolle en druk bezochte laatste training in een vernieuwde opzet in De Kuip.”

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl