ROTTERDAM – Feyenoord heeft donderdagavond geen kind gehad aan NAC Breda in de halve finale van de beker. De Rotterdammers legden in de eerste helft een uiterst comfortabele basis en trokken het duel in de tweede helft simpel over de streep: 7-1.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het no allerminst duidelijk dat Feyenoord een makkelijke avond tegemoet ging. Sterker nog, NAC begon brutaal en had het meeste balbezit. Dit leverde echter geen kansen op, waarna Feyenoord ongenadig hard toesloeg. Het openingdoelpunt werd gemaakt door Senesi, die bij een vrije trap van Berghuis boven iedereen uit torende. Vervolgens was het hek van de dam en volgend al snel meer doelpunten. Niet veel later kreeg Feyenoord namelijk na inmenging van de VAR een strafschop nadat Botteghin in het zestienmetergebied neergelegd werd. Berghuis benutte de strafschop, die niet de laatste zou blijken, feilloos.

Nog in de eerste helft liepen de Rotterdammers uit naar 5-0. Waar Bozenik eerst profiteerde van een fout van doelman Olij, volgen er twee prachtige doelpunten. Eerst werd Haps weggestuurd, waarna de voormalig linksback prachtig over de Brabantse doelverdediger heen lobte. Niet veel later deed Berghuis dit nog dunnetjes over, waardoor met een 5-0 stand thee gedronken kon worden. In de tweede helft deed NAC al snel na het fluitsignaal iets terug, maar de bezoekers konden verder weinig potten breken. Feyenoord maakte niet veel aanstalten om de score nog veel hoger op te laten lopen, maar liep door twee strafschoppen, benut door Berghuis en Narsingh, uiteindelijk nog uit tot 7-1. Hierdoor mag Feyenoord in de eigen Kuip proberen om de derde beker in vijf jaar te winnen, tegen FC Utrecht.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl