Feyenoord: Miljoenenwinst en recordomzet

Feyenoord heeft het boekjaar 2017-2018 afgesloten met een nettowinst van 11,6 miljoen euro. Dat is te lezen in het jaarverslag 2017-2018, dat vandaag is gepubliceerd door de club. Feyenoord heeft afgelopen seizoen bovendien een recordomzet van 99,4 miljoen euro geboekt. Het is het zevende jaar op rij dat een positief financieel resultaat is behaald.

Vergroting eigen vermogen

Dankzij het positieve resultaat is Feyenoord er, in vervolg op de positieve resultaten over de afgelopen zes seizoenen, wederom in geslaagd om het eigen vermogen te vergroten. Het eigen vermogen is gedurende het boekjaar gestegen van 24 miljoen euro naar 31,6 miljoen euro per 30 juni 2018.

Recordomzet

De omzet over het afgelopen seizoen bedroeg 99,4 miljoen euro en is daarmee de hoogste uit de clubgeschiedenis. De stijging van de omzet, die vorig seizoen nog 68,7 miljoen euro was, is voornamelijk het gevolg van deelname aan de UEFA Champions League en de daarmee gepaard gaande wedstrijdbaten. En de winst van en de thuiswedstrijden in het kader van de KNVB Beker. Verder namen de inkomsten uit onder meer partnerships en merchandising het afgelopen seizoen toe.

Een deel van de inkomsten is door Feyenoord besteed aan investeringen in de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, investeringen in het nieuw te bouwen jeugdcomplex, transfers en aan het terugkopen van een deel van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl