Sparta Rotterdam pakt punt in mooi voetbalgevecht

In een zeer mooie ambiance trok Sparta Rotterdam ten strijde tegen mede koploper Go Ahead Eagles in een nagenoeg ongewijzigde opstelling. De Chelsea huurling Dabo mocht al enkele malen invallen en maakte deze wedstrijd zijn basisdebuut voor de fin Janne Saksela. Daarnaast startte Drenthe wederom vanaf zijn vertrouwde positie van linksback en niet op het middenveld waar hij de afgelopen wedstrijd tegen Dordrecht een glansrol vertolkte.

Door: Menno Vinke

De openingsfase kenmerkte zich met wat speldenprikjes en het meeste balbezit van de thuisclub maar de eerste echte grote kans kwam op naam van spits Veldwijk. Zijn kopbal miste echter precisie en landde aan de verkeerd kant van de paal.

Go Ahead Eagles bleef echter daarna het meest aanspraak maken op de openingstreffer. In de 22e minuut was dit ook het geval en scoorde oud Spartaan Jeroen Veldmate via een goed aangesneden corner de op dat moment terechte 1-0.

Enkele minuten later was het wederom een gevaarlijke corner waarbij Sparta keeper Kortsmit handelend moest optreden en ongelukkig in contact kwam met een speler van Go Ahead. Ondanks een blessurebehandeling bleek echter dat hij de wedstrijd niet kon vervolgen en Sparta noodgedwongen zijn eerste wissel moest doorvoeren.

De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Sparta had iets meer balbezit maar wist behalve een zacht rolletje van Veldwijk geen vuist te maken. De Eagles trokken het spel weer naar zich toe waarop, na enkele goede combinaties, Julius Bliek wederom doel trof.

Lang kon de thuisclub echter niet genieten van de voorsprong want een direct antwoord volgde via Royston Drenthe, 2-1. Dit zorgde niet direct voor een ommekeer. Go Ahead bleef met name via de sterke rechterkant Sparta onder druk zetten wat maar moeilijk een antwoord wist te vinden hierop. Ondanks het veldoverwicht wist Sparta de schade te beperken en naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel meer open. In de 87e minuut was het Ilias Alhaft die van buiten de zestien de lat trof in plaats van het doel en daarmee leek Sparta af te koersen op een nederlaag. In de blessuretijd was het echter de verder onzichtbare Veldwijk die alsnog met een goed geplaatst schot het gelijkspel eruit wist te slepen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl