Feyenoord pakt de beker!

ROTTERDAM – Feyenoord heeft het seizoen gered. Giovanni van Bronckhorst leidde zijn ploeg in de bekerfinale tegen AZ naar de vierde prijs onder zijn leiding. In de finale kenden de Rotterdammers weinig moeite met AZ: 0-3.

In het begin van de finale was te merken dat de spanning erg groot was bij beide ploegen. Feyenoord probeerde met behulp van de finale nog iets van het seizoen te maken, terwijl AZ met het winnen van de beker aan wilde tonen wel degelijk met de druk van een finale tegen een topclub om te kunnen gaan. De spanning zorgde ervoor dat beide ploegen elkaar weinig ruimte gaven, waardoor het moeilijk was om kansen te creëren. AZ drong tweemaal een klein beetje aan, maar Jones stond tweemaal op de goede plaats. De eerste kans voor Feyenoord was meteen raak. Na een goede actie over de rechterflank kon Berghuis bijna inkoppen. Zijn inzet werd door Bizot nog van de lijn gehaald, maar in de rebound lette Jörgensen het beste op en hij liet met zijn doelpunt de Kuip ontploffen. Feyenoord kwam door het doelpunt beter in de wedstrijd en was onder andere met afstandsschoten van Vilhena en El Ahmadi dicht bij een tweede doelpunt.

In de tweede helft werd duidelijk dat AZ iets meer wilde aandringen. Feyenoord liet het balbezit in het tweede bedrijf dan ook iets meer aan de ploeg uit Alkmaar, zonder dat de ’thuisspelende’ ploeg echt gevaarlijk kon worden. Feyenoord was aan de andere kant wel gevaarlijk en kwam zelfs tot scoren. De veelbesproken van Persie, eerder in het duel al tweemaal aan zijn hoofd geraakt, was het eindstation van een prima aanval van de Rotterdammers. De ervaren aanvaller rondde op koele wijze af door de bal over Bizot heen te stiften. Feyenoord beperkte zich in het restant van het duel vooral tot het verdedigen van de voorsprong, maar deed dat met verve. Ondanks het aandringen van AZ en het inbrengen van meerdere aanvallend ingestelde spelers hielden de Rotterdammers stand. In de slotfase liepen de Rotterdammers zelfs nog uit naar 0-3. Het slotakkoord was voor Toornstra, die met zijn doelpunt een prima wedstrijd bekroonde.

Na vijf minuten extra tijd, veroorzaakt door kleine blessuregevallen en een vuurwerkincident van de AZ fans, floot scheidsrechter Kuipers af en konden de spelers hun armen in de lucht steken om de derde hoofdprijs in drie seizoenen te vieren. De beker is voor Feyenoord, tot grote ontlading van het Legioen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl