Feyenoord pakt drie punten tegen FC Emmen: Van Persie scoort hattrick

ROTTERDAM – Feyenoord heeft zondagmiddag eenvoudige weten te winnen van laagvlieger FC Emmen. In de eigen Kuip won het met 4-0. Publiekslieveling Robin van Persie was de grote man aan de kant van de Rotterdammers. De spits maakte een hattrick.

De wedstrijd begon tamelijk rustig. In de openingsfase kregen de Rotterdammers kansen via onder andere Berghuis, maar zijn schoot ging naast na terugleggen van Sam Larsson. Na een gezapige openingsfase drukte Feyenoord door. Robin van Persie was twee keer dichtbij, maar hij mistte beide keren bij de tweede paal. Feyenoord jaagde op een voorsprong. Ook FC Emmen kreeg mogelijkheden, al waren deze spaarzaam, om de leiding te pakken. Vlak na het half uur was Sven Braken goed door, maar adequaat optreden van Kenneth Vermeer voorkwam een onterechte achterstand. Kortdaarna was het aan de andere kant raak via Van Persie, 1-0.Het betekende zijn tweehonderdste competitietreffer. Vlak voor de rust moest trainer Giovanni van Bronckhorst noodgedwongen wisselen. Kenneth Vermeer kon door een blessure niet verder, waardoor Joris Delle moest invallen.

Met de Franse sluitpost onder de lat begon Feyenoord aan de tweede helft. Opnieuw wist Van Persie het net te vinden. Na een pass van achteruit van Steven Berghuis was hij het eindstation, 0-2. Feyenoord kwam niet meer in de problemen. Van Persie maakte zijn derde van de wedstrijd en het slotakkoord was voor Steven Berghuis, die met een mooie vrije trap voor de veilige 4-0 zorgde.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl