Feyenoord revancheert zich met soevereine overwinning op FC Twente

ROTTERDAM – Feyenoord heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de slechte resultaten tegen FC Emmen en AZ. De ploeg van Stam straalde in de Kuip zelfverzekerdheid uit en zette dit ook om in daden: 5-1.

Al in de openingsfase werd duidelijk dat Feyenoord zich nogmaals zou laten verrassen. De Rotterdammers waren vanaf de start heer en meester in de Kuip. Dit leidde al snel tot de openingsgoal van Berghuis die naar binnen sneed en Drommel verschalkte in de korte hoek. Even liep Feyenoord opnieuw tegen een domper op, nadat een foute pass van Toornstra de 1-1 opleverde. Niet veel later was de voorsprong echter alweer terug, toen de getergde Larsson van afstand in de hoek mikte.

In de tweede helft was Feyenoord helemaal dominant. Larsson had het op zijn heupen en zorgde er niet lang na de pauze voor dat de buit binnen was. Zijn goede voorzet na dito actie werd in eigen doel gekopt door Peet Bijen. Even later werd het ook nog 4-1 door Sinistera, die alert was na een gekeerd schot van Tapia. Het enige dat Feyenoord zichzelf aan kon rekenen was dat de ploeg verzuimde om Twente terug naar Enschede te sturen met een monsternederlaag. Het slotakkoord was voor Larsson, die een enorme fout van Drommel afstrafte met de 5-1.

Door de winst schuift Feyenoord op naar de zesde plaats in de Eredivisie, met 13 behaalde punten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl