Feyenoord de sterkste in vurige bekertopper

ROTTERDAM – Feyenoord Rotterdam bekert verder dankzij een overwinning op Eredivisie koploper PSV. In de Kuip begon de wedstrijd met vuurwerk en werd het eigenlijk nooit saai: 2-0.

Feyenoord startte flitsend. Gesteund door het eigen thuispubliek gooide de thuisploeg veel strijd in het duel, wat leidde tot een hoog tempo op het veld. Dit uitte zich binnen drie minuten al in een voorsprong voor de Rotterdammers. Een zeer fraaie combinatie tussen Jörgensen en Berghuis werd door die laatste nog op doelman Zoet geschoten, maar in de rebound was Larsson er als de kippen bij om de 1-0 binnen te werken. PSV had ook zin om iets van het duel in Rotterdam te maken en deed allerminst aan ‘schijtbakkenvoetbal’, maar kon met moeite door de degelijke Feyenoord verdediging heen komen. De Eindhovenaren kregen wel enkele kansen, maar moesten het vooral doen met enkele afstandsschoten.

Nog voor het einde van de eerste helft had Feyenoord de score verdubbelt. Vanuit een corner werd Vilhena bij in de tweede lijn vrij gelaten door de PSV defensie. De middenvelder aarzelde niet en schoot de bal via Santiago Arias in de hoek. Dit was voor PSV een kleine domper die de uitploeg pas in de tweede helft ietwat te boven kwam. PSV was in deze helft iets dreigender, maar verder dan enkele schoten uit de tweede lijn kwam de ploeg niet. Feyenoord kwam het dichtst bij een doelpunt. Sterker nog, de thuisploeg stond even op 3-0 voor na een prachtige lob van Jörgensen, wiens transfer naar Newcastle United afketste. De videoarbiter besliste echter dat hij dit doelpunt maakte vanuit buitenspelpositie. Kwaad kon dit echter niet, omdat PSV geen grote kansen meer wist te creëren.

Feyenoord wist zich dus in een kolkende Kuip veilig te spelen voor een plaats in de halve finales. Over de tegenstander in dat duel zal donderdag geloot worden.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl