Feyenoord te sterk voor Heracles in boeiend duel

ALMELO – Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de subtop van de Eredivisie. De nummer 3 versloeg de nummer 4 op de ranglijst in een boeiend duel. Jörgensen en Toornstra scoorden beide eenmaal.

De eerste helft was, ondanks het feit dat er geen doelpunten gemaakt werden, erg leuk voor de neutrale toeschouwers. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten waren een aantal mooi uitgespeelde aanvallen te bewonderen. Uiteindelijk viel de bal aan beide kanten echter net verkeerd, waardoor er met 0-0 de rust in gegaan werd. Voor Feyenoord was de grootste kans voor Vilhena, die na een schitterende combinatie met Jörgensen net een teennagel te kort kwam om de Rotterdammers op voorsprong te zetten. Heracles was even eerder echter nog dichter bij een doelpunt. Peterson krulde de bal op de paal, waardoor Feyenoord met de schrik vrij kwam.

Ook in het tweede bedrijf bleef het duel zeer open, met leuke aanvallen over en weer. Uiteindelijk kwam Feyenoord na een uur op voorsprong vanuit een corner. Berghuis legde de bal panklaar op het hoofd van Jörgensen, die inkopte. De bal werd nog van de lijn gehaald, maar ging vervolgens via de lat en keeper Blaswich over de doellijn. Luttele minuten later stond het zelfs al 0-2 na een prachtig doelpunt van de Rotterdammers. Berghuis voorzag Verdonk van een prachtige crosspass, de linksback gaf in een keer voor op Toornstra die beheerst afrondde. In de slotfase kon Berghuis de score nog uitbreiden, maar zijn inzet plofte uiteen op de lat.

Feyenoord handhaaft zich dankzij de overwinning op een derde plaats in de Eredivisie. De ploeg heeft nu 23 punten en een duel minder gespeeld dan de overige ploegen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl