GLASGOW – Feyenoord heeft in het eerste Europese duel niet naar vermogen weten te spelen en daardoor weinig potten kunnen breken tegen Glasgow FC, het voormalig Glasgow Rangers. De ploeg uit Rotterdam speelde verloor het duel door een zeer zwakke eerste helft: 1-0.

Na een mooi eerbetoon voor de eerder deze week overleden oud-speler van Glasgow Rangers, Fernando Ricksen, begon Feyenoord nog goed aan het duel in Glasgow. In de eerste tien minuten kwamen de Rotterdammers twee maal mooi door de Schotse verdediging heen. Dit bleek echter geen voorbode voor de rest van het duel, want in het restant van de eerste helft wist Feyenoord niets meer te creëren. De thuisploeg daarentegen viel veelvuldig aan en kon al vroeg op voorsprong komen via een makkelijk gegeven strafschop. Deze werd echter via de paal naast geschoten.

Het zou niet de enige keer zijn dat de Schotten het houtwerk raakten. Binnen dertig minuten werd er drie maal op paal of lat geschoten. Bovendien moest Vermeer vaak in actie komen. Uiteindeiljk was het de van Liverpool gehuurde Ojo die Feyenoord op achterstand bracht. Door slap uitverdedigen kreeg de buitenspeler een vrije schietkans en van 20 meter zag Vermeer de bal in de touwen vliegen. Dit bleek het enige doelpunt van het duel te zijn.

In de tweede helft herstelde Feyenoord zich enigszins en was het vooral verdedigend iets beter Toch kon de ploeg van Jaap Stam amper kansen creëren. Pas in de slotminuten werd Feyenoord iets dreigender, maar gescoord werd er niet meer.


Het laatste nieuws:

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl