ROTTERDAM – Feyenoord heeft de op een na laatste competitiewedstrijd in de eredivisie van dit seizoen thuis gewonnen. In de stadsderby werd Sparta uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-1 verslagen.

Feyenoord en Sparta openden beiden het duel sterk met mogelijkheden over en weer, maar het vizier stond bij beiden niet op scherp. Naarmate de eerste helft vorderde waren de bezoekers beter, maar zagen onder andere Muhren en Verhaar kun kansen gekeerd worden. Totdat Fred Friday de bal in de loop mee kreeg en hem fantastisch voorbij de tot dan goed keepende Justin Bijlow binnen schoot: 0-1. Nog voor rust zette Feyenoord aan en was het Robin van Persie die aan de basis stond van de gelijkmaker. Een fraaie actie over links met dito voorzet zorgde er voor dat Steven Berghuis nog voor rust gelijk maakte: 1-1.

Na de theepauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen wilden er nog het beste van maken – en met de wetenschap dat nummer laatste FC Twente achterstond bij Vitesse – kon ook Sparta vrijuit spelen. De stadionclub sloeg uiteindelijk via een eigen doelpunt van Holst en opnieuw Berghuis tweemaal toe, zodat de eindstand op 3-1 werd bepaald.

Ondanks de nederlaag weet Sparta zich verzekerd van de play-offs om handhaving te bewerkstelligen. Roda JC eindigt zo goed als zeker als zestiende, waardoor Sparta blijft staan waar het staat. Voor FC Twente is het doek gevallen na een kansloze 5-0 nederlaag bij Vitesse, waar Schiedammer Castaignos geen speelminuten kreeg.