Feyenoord verzuimt door fouten in te lopen in titelstrijd

ARNHEM – Feyenoord heeft zondagmiddag niet kunnen profiteren van een misstap van Ajax tegen FC Utrecht. Twee persoonlijke fouten braken de ploeg van Arne Slot op tegen Vitesse, waar Openda de gevierde man was: 2-1.

Feyenoord begon zwak aan het zondagmiddag duel. Al binnen drie minuten kreeg de thuisploeg een grote kans door slecht handelen van Jahanbaksh. Bij deze kans werden de Rotterdammers nog gespaard, maar na de volgende persoonlijke fout, ditmaal gemaakt door Senesi, was het wel raak via Openda. Zo keek Feyenoord al vroeg tegen een achterstand aan.

Zonder goed te voetballen kwam Feyenoord na een klein half uur spelen toch op gelijke hoogte. Guus Til, de man in vorm, kopte een voorzet van Pedersen knap binnen en zorgde er zo voor dat het duel weer in evenwicht was. Dit doelpunt leidde ook een sterke fase van Feyenoord in, waarbij onder andere Linssen en Til hadden kunnen scoren. 1-1 was echter de ruststand.

Ook aan het begin van de tweede helft stonden de Rotterdammers te slapen, waardoor de ploeg opnieuw binnen een mum van tijd tegen een achterstand aan keek. Ditmaal ging Geertruida in de fout en kon Openda wederom afronden. De ploeg van Slot moest daardoor weer opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Dit lukte op zich aardig, alleen stond het vizier wederom niet op scherp. Ook in de knotsgekke slotfase, waarin tien minuten bij werden getrokken en Vitesse twee rode kaarten kreeg, werd niet meer gescoord, waardoor Feyenoord de tweede nederlaag van het seizoen leed.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl