Feyenoord (vr) sterkste in historische klassieker Eredivisie (+ foto’s)

ROTTERDAM – De eerste Klassieker in de dames eredivisie is zondag gewonnen door Feyenoord. Op sportcomplex 1908 – het voormalige Varkenoord – werd Ajax door de formatie van trainer Danny Mulder (ex-trainer VFC en Spartaan’20 red.)  en de Vlaardingse Annouk Boshuizen met 4-1 (!) opzij gezet.

Feyenoord startte sterk aan de wedstrijd en het was centrale verdediger Jada Conijnenberg die de eerste kans direct benutte voor de thuisploeg: 1-0. De Stadionvrouwen zetten door, maar goals leverde dat niet direct op. Voormalig Zwaluwen-aanvalster Chasity Grant – de Schiedamse in Amsterdamse dienst – kon daar weinig met de Amsterdammers tegenover stellen ondank de aanwezigheid van de ervaren Oranje-internationals Sherida Spitse, Stephanie van der Gragt en Victoria Pelova. Maar voor rust viel de 2-0 alsnog nadat Van der Gragt een fout achterin maakte, aanvalster Pia Rijsdijk goed doorzette en Maxime Bennink bediende. In de daarop volgende tegenaanval scoorde Ajax via Nadine Noordam verrassend tegen.

Na de theepauze werd het duel was harder, maar Feyenoord kwam nooit echt in serieuze problemen tegen de meervoudig landskampioen. Nadat Van der Gragt rood kreeg vanwege natrappen tegen Rijsdijk wist Feyenoord via Cheyenne van den Goorbergh en Pia Rijsdijk uit te lopen naar 4-1. Vlak voor tijd kreeg Feyenoord-aanvoerder Annouk Boshuizen (ook ex-Zwaluwen Vl red.) de kans op 5-1, maar zij faalde vanaf elf meter.

Door de zege blijft de ploeg van Mulder ongeslagen en staat het knap met acht punten uit vier duels op de derde plaats.

Foto’s: Mischa Keemink

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl