Feyenoord zet reuzenstap naar derde plaats

Feyenoord heeft heel goede zaken gedaan in de strijd om de derde plaats. Directe concurrent AZ werd in De Kuip met 2-1 verslagen door goals van Tyrell Malacia en Robin van Persie. Daardoor is de voorsprong op de Alkmaarders nu zeven punten met nog drie wedstrijden op het programma.

AZ was met maar één doel naar Rotterdam gekomen: inlopen op Feyenoord en zo zicht houden op de derde plaats. De voorsprong van het team van Giovanni van Bronckhorst bedroeg voorafgaand aan het duel vier punten en Feyenoord kon daarom juist heel goede zaken doen in eigen huis. Daar leek het even niet op, want de bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd.

Feyenoord had moeite met de hoge druk van de Alkmaarders en kon niet voorkomen dat zij tot enkele goede kansen kwamen. Met name spits Mats Seuntjens werd gevaarlijk voor het doel van Kenneth Vermeer, maar hij had het vizier bij schoten richting het doel niet op scherp. Toch kreeg de aanvaller de openingstreffer op zijn naam.

Adam Maher was zijn bewaker Tonny Vilhena even kwijt en gaf de bal gevaarlijk voor. Eric Botteghin kon er net niet bij, waardoor de bal tegen de dij van Seuntjens aan kwam. Met wat geluk stuiterde de bal daarna het doel in: 0-1. Deze stand stond tot de 51ste minuut op het scorebord.

Feyenoord kwam als herboren uit de kleedkamer en produceerde tal van gevaarlijke aanvallen, met name over de rechterflank. De gelijkmaker viel uit een van deze aanvallen. Tonny Vilhena slingerde de bal voor, maar deze ging aan iedereen voorbij en kwam zo voor de voeten van Tyrell Malacia. Zijn poeier belandde in de rechterhoek. AZ-goalie Marco Bizot was kansloos.

Na de 1-1 voelde Feyenoord dat het nu door moest pakken. De ploeg handelde daar ook naar en kwam via Robin van Persie op voorsprong. De aanvoerder tikte uit een lage voorzet van Jeremiah St. Juste, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Cuco Martina, met links binnen in de verre hoek. Met zijn zestiende competitietreffer tekende Van Persie bovendien voor de eindstand.

Programma Feyenoord
Door de overwinning op directe concurrent AZ heeft Feyenoord nu zeven punten voorsprong op de Alkmaarders met nog drie duels te spelen. Komende woensdag gaat Feyenoord op bezoek bij NAC Breda. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen ADO Den Haag op zondag 12 mei. Deze wedstrijd is uitverkocht.

Foto: Yannick Verhoeven
Bron: Feyenoord.nl


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl