Vierde Divisionist Zwaluwen bekert door na strafschoppen

VLAARDINGEN – De Vlaardingse Vierde Divisionist Zwaluwen Vl heeft zich dinsdagavond ten koste van het Wateringse Velo geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker . De formatie van coach De Zeeuw speelde weliswaar met 2-2 gelijk, maar nam uiteindelijk de strafschoppen beter.

Tegen de koploper uit de eerste klasse schoot Zwaluwen uit de startblokken en had het de touwtjes stevig in handen. Alleen kon de formatie van De Zeeuw nooit echt uitgespeelde kansen creëren. Mazlum schoot van afstand wel een keer op de lat en later schoot Pisas nog op de buitenkant van de paal. Toch opende Does vanaf elf meter de score nog voor rust: 0-1. Na de theepauze leek Arslan zijn ploeg in veilige haven te schieten met de 0-2.
Maar nadat enkele wissels werden doorgevoerd zakte het spelniveau enorm bij de bezoekers. Velo kwam terug vanaf de strafschopstip en daarna viel er een schot vanaf de middenlijn plots binnen voor 2-2. Ondanks de fout van doelman De Jong – zijn bal belandde bij een Velo-speler op de middenlijn – trok hij die compleet recht in de penaltyreeks. Waar Zwaluwen alles onberispelijk binnenschoot, kon De Jong zich goed onderscheiden. Zodoende bekerde Zwaluwen terecht door. Wie Zwaluwen in de volgende ronde treft, is niet bekend.
(Foto VV Zwaluwen/PR)
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl