WK Voetbal Round-Up: Geen zege voor Polen en Szymanski

REGIO – Op het WK Voetbal in Qatar was het dinsdag de beurt aan de landen uit de groepen C en D. Zo kwam onder andere Feyenoorder Szymanski in actie met Polen tegen Mexico, waar hij de Ajacieden Alvarez en Sanchez trof. Een round-up van de dinsdag.

Groep C

In C troffen beide landen elkaar en zij hielden elkaar in het eerste bedrijf in evenwicht. Feyenoorder Szymanski had een basisplaats en speelde als linkshalf een degelijke pot. De Poolse aanvoerder Lewandowski kon in het tweede bedrijf zijn land op voorsprong zetten, maar de spits faalde vanaf elf meter. De Mexicaanse goalie Ochoa keerde de inzet van de Pool. Aan de andere kant was Martin nog dichtbij de openingsgoal, maar scoren deden beide teams niet.

In het eerste duel in deze groep viel de grootste stunt aller tijden op het WK te zien. Titelfavoriet Argentinië, met uiteraard Messi in de basis, ging heel verrassend met 2-1 onderuit tegen Saudi Arabië. En dat was nog dik verdiend ook. Messi opende weliswaar nog de score vanaf elf meter, maar de Argentijnen kwamen moeizaam door de hechte defensie van de Arabieren. In de tweede helft bleek de gekozen tactiek goed te werken: binnen tien minuten stond dit duel op zijn kop doordat Al-Shehri en Al-Daswsari hun ploeg op voorsprong zetten. Daarna zette Argentinië volop aan, ook met de dertien (!) minuten extra tijd, maar kansen kwamen er niet. Hierdoor zijn de Saudi’s nu de trotse koploper in deze groep.

Groep D

In Groep D troffen allereerst de Denen en Tunesiërs elkaar. Ook dit duel was geheel in evenwicht. Tunesië dacht via Jebali de score te openen, maar zijn treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel. Ook in het tweede bedrijf kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet. Een gelijkspel was ook de terechte afspiegeling van dit duel. In het tweede duel startte regerend wereldkampioen Frankrijk slecht tegen Australië. Goodwin zorgde voor een snelle 0-1 voorsprong, maar uiteindelijk kon de ploeg van bondscoach Deshamps de wedstrijd volledig keren. Giroud werd de gevierde man met twee goals, sterspeler Mbappé scoorde eenmaal en het viertal werd volmaakt door Rabiot.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl