Finale KNVB-beker in De Kuip zonder publiek

De finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker zal op zondag 18 april definitief zonder publiek worden gespeeld. Met de twee finalisten, Ajax en Vitesse, overheid, gemeente Rotterdam, Stadion Feijenoord, politie en NS is besproken dat met het verlengen van de coronamaatregelen door het kabinet tot en met 20 april er helaas geen mogelijkheden overblijven om toeschouwers te ontvangen.

Op de persconferentie van het kabinet op 23 maart zei minister De Jonge (VWS) dat hij de optie om de bekerfinale met publiek te laten spelen nog open wilde houden. Inmiddels is echter duidelijk dat alle mogelijke scenario’s zijn afgevallen. De datum van de finale naar achteren schuiven zodat op een later moment er wel publiek bij mag zijn, valt niet meer in te passen in het drukke speelschema. Alle nationale en internationale competities moeten zijn afgewerkt voordat het EK op 11 juni begint.

De organisatie van de bekerfinale is extra complex omdat de twee bezoekende clubs normaal allebei supporters meenemen naar De Kuip. Begin dit seizoen zijn zo’n 130 wedstrijden gespeeld met alleen thuispubliek. Hierdoor komt deze wedstrijd onder de huidige omstandigheden ook niet in aanmerking voor de Fieldlab Evenementen.

Vandaag was de deadline om de organisatorische voorbereidingen te starten om nog met beperkt publiek te kunnen voetballen.

‘Stevig balen’

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “Vorig jaar kon de finale van de TOTO KNVB Beker niet worden gespeeld, dit jaar moeten we dat zonder publiek doen. Dat is stevig balen, want niets is zo sfeervol als twee cupfighters die voluit voor deze grote prijs gaan, aangemoedigd door hun aanhang. Helaas moeten we daar nog een jaar op wachten. Wel zien we mogelijkheden dat het publiek binnenkort weer in de stadions kan, maar voor de bekerfinale komt dit helaas te laat.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl