ROTTERDAM – Excelsior Rotterdam heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van laagvlieger Helmond Sport. Invaller Ahmad Mendes Moreira scoorde een belangrijke goal voor de Kralingers, terwijl de veelbesproken Jeffry Fortes met twee doelpunten goud waard was voor de ploeg van Ricardo Moniz.

Het mag een klein Rotterdams wonder heten dat middenvelder Jeffry Fortes nog in het rood-zwarte shirt van Excelsior speelt. De Kaapverdiaans international, die in 2012 overkwam van FC Dordrecht, maakte er de afgelopen dagen geen publiekelijk geheim van zijn voetbalgeluk graag elders te beproeven. Ondanks dat de transferwindow nog enkele uren ‘open is’, lijkt het daar echter niet van te komen, want alleen Sparta Rotterdam legde twee weken geleden een serieus bod neer op het bureau van algemeen directeur Ferry de Haan. Dat bod werd al snel naar de prullenbak verwezen.

Zo komt het dat Fortes gisteravond, en waarschijnlijk in ieder geval de rest van de eerste seizoenshelft, ‘gewoon’ op het kunstgrasveld in Rotterdam-Kralingen te bewonderen is. Vrijdagavond liet de middenvelder precies zien waarom de Rotterdamse degradant Fortes zo graag binnenboord wil houden.

De Kaapverdiaans international nam zijn ploeg namelijk op sleeptouw en was een van de betere spelers van de ploeg van hoofdtrainer Ricardo Moniz, die eerder al liet merken dat hij op zijn zachtst gezegd ‘niet stond te springen’ om een van zijn ervaren krachten naar een andere club te zien vertrekken.

Moniz is content met de diensten van de middenvelder, die met een harde poeier de score opende in het Van Donge & De Roo Stadion. Maar dat was lang niet het enige, want in een verder belabberde wedstrijd bracht hij de broodnodige schwung in het elftal. De ervaren kracht zorgde negentig minuten lang voor passie en strijd op het middenveld en strooide met mooie passjes en kopballen. Fortes ontpopte zich tot leider van het elftal, maar ondanks een puike partij kon hij een tegendoelpunt van Helmond Sport-speler Diego Snepvangers niet voorkomen.

Overigens was het aan scheidsrechter Erwin Blank te danken dat Fortes de negentig minuten überhaupt volmaakte, want na een harde charge liet Fortes zich even gaan en verkocht de tegenstander een harde duw. De arbiter deed het af met een gele kaart, waar rood misschien wel een logischere keuze leek.

De middenvelder met Kaapverdiaanse roots mocht dan wel een meer dan behoorlijke partij voetbal spelen, of zoals voormalig Excelsior-hoofdtrainer Adrie Poldervaart altijd zei ‘deftig voetballen’, Excelsior zelf kreeg het publiek pas laat op de banken. Nadat de Schiedamse invaller Ahmad Mendes Moreira Excelsior laat bevrijdde door de 2-1 binnen te prikken, was het de uitblinkende middenvelder, die met een harde poeier vanaf rechts aan alle onzekerheid een einde maakte, 3-1.

Een belangrijke overwinning voor de Kralingers, die vorige week een pijnlijke nederlaag te slikken kregen. Toen bleek Telstar met 3-0 te sterk.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl