Frank de Ruiter maakt reuzenstappen met keepersschool

Frank de Ruiter is met zijn gelijknamige keepersschool in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in de regionale voetbalwereld. Waar de geboren Schiedammer zelf onder de lat van o.a Feyenoord, SVV(SMC) en zelfs het nationale beachsoccerteam zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, brengt hij deze ervaring nu over op de talenten van de toekomst. “Op elk niveau stappen vooruit maken” was zijn credo vanaf het moment dat keepersschool Frank de Ruiter in 2015 het levenslicht zag.

Waar sommige voetballers na de actieve loopbaan in het bekende “zwarte gat” vallen was dit voor De Ruiter geenszins het geval “Direct nadat ik bij PPSC als actief-voetballer gestopt ben had ik de ambitie om jonge talenten de kneepjes van het vak te leren. Bij PPSC kreeg ik de mogelijkheid om door te stromen als keeperstrainer waar ik de selectiekeepers onder mijn hoede kreeg.” Kijkt hij terug naar de eerste stappen in het trainersvak.

Vanaf dat moment raakte alles in een stroomversnelling. Keepersschool ‘Frank de Ruiter’ zag het levenslicht en groeide in rap tempo. “Ik merkte dat er een grote vraag was naar goede, gespecialiseerde keeperstraining op elk niveau. Bij verenigingen komt het vaak voor dat er geen tijd is om keepers de aandacht te geven die ze nodig hebben. Wij vullen deze vraag in. Het is geweldig om te zien dat onze keepers en keepsters na onze cursus zichtbaar zijn ontwikkeld.”

Hand in hand met de ontwikkeling van de keepersschool waar hij inmiddels een voorjaars en een najaar cursus op de velden van HBSS aanbiedt, gaat de persoonlijke ontwikkeling van het voetbaldier de
Ruiter. “Inmiddels ben ik in het bezit van de diploma’s keeperscoach 2 en 3 en ben ik als keeperstrainer, naast de selectiekeepers van PPSC, vanaf dit seizoen actief als trainer bij VFC waarbij ik de keepers van de JO17 en JO19 onder mijn hoede ga krijgen.”

Tel daarbij op dat de Schiedammer vanaf volgend seizoen in dienst van de KNVB-West 2 zal aantreden om de talenten uit deze regio te trainen en te begeleiden, en het totaalplaatje is compleet. “Ik zit vol met ambitie en op dit moment dienen er zich legio kansen en uitdagingen aan die ik met beide handen aanpak. Net als de keepers die ik train wil ik het uiterste uit mijn zelf halen en geheel in lijn met het doelman zijn: kijken waar mijn lat ligt.”

Kijk voor meer informatie op: www.keepersschoolfrankderuiter.nl


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl