Fraser kondigt maatregelen aan

Sparta-trainer Henk Fraser toont zich kritisch over zijn ploeg. Min of meer kondigt hij maatregelen aan vanwege de slechte resultaten. Sparta wacht nog altijd op de eerste overwinning van 2019, waardoor het kampioenschap kan worden vergeten met een achterstand van elf punten op koploper FC Twente.

“Het is mens eigen dat als de resultaten tegenvallen, de mensen gestrest en paniekerig worden”, zegt Fraser bij RTV Rijnmond. “Er is maar een remedie en dat is wedstrijden winnen. Het is een tijd geleden dat we gewonnen hebben. Hier en daar zal een andere keuze gemaakt worden”, zegt Fraser met het oog op vrijdag voor de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. “Bij de een is het een tactische keuze, maar bij een ander misschien niet. Het kampioenschap hebben we verpest, maar we willen nog steeds promoveren. Het is logisch dat we moeten kijken naar iets dat het tij kan laten keren.”

Welke maatregelen hij gaat treffen, liet Fraser in het midden. “Sommige aanpassingen zullen tactisch van aard van zijn, maar in andere gevallen kijk ik ook naar welke mensen de spanning aan kunnen en wie er met tegenslagen kunnen omgaan.”

Sparta’s trainer kan de komende weken in elk geval geen beroep doen op Janne Saksela, die in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een blessure opliep. Ook Bart Vriends zal vanwege een blessure ontbreken. Verder kan hij met een vrijwel geheel fitte selectie aan de Krommedijk verschijnen. “Er zijn wel wat twijfelgevallen bij gekomen, maar ik ga en wil geen namen noemen, omdat nog te veel onzeker is”.

Vermoedelijke opstelling: Kortsmit, Dabo, Abels, Auassar, Faye, Drenthe; Harroui, L. Duarte, D. Duarte; Veldwijk, Rayhi.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl