Reurink (HVC’10) niet akkoord met zwaar schikkingsvoorstel

HVH – Jorno Reurink heeft van de aanklager van de KNVB een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden onvoorwaardelijk gekregen naar aanleiding van perikelen tijdens het gestaakte duel afgelopen zaterdag tegen Berkel.

Na een overtreding van een Berkel-speler ten opzichte van Kay van den Bos (in de 73e minuut) volgde er op het veld het nodige duw- en trekwerk. Scheidsrechter Van der Perk uit Leiden wilde de tijdelijk stilgelegde wedstrijd hervatten als HVC ’10 zou wisselen. De ‘spits’ van HVC ’10 ( hij wist geen naam en geen nummer) zou dan geen rood krijgen. Nadat nog enkele andere voorstellen de revue van pakweg veertig (!) minuten hadden gepasseerd, besloot Van der Perk toch niet verder te gaan. Berkel wilde namelijk per se met elf tegen tien doorgaan.

‘Derde helft’

De scheidsrechter noteerde daarop op het wedstrijdformulier de naam van Jorno Reurink met strafcode 4. Dat betekent in de praktijk meestal het bovengenoemde schikkingsvoorstel. Reurink gaat daar niet mee akkoord, omdat hij part noch deel had aan een overtreding op een Berkel-speler. Na een ‘derde helft’ werd een speler alsnog ‘getrakteerd’ op een rode kaart. Het was dan bovendien ook nog eens niet de speler, die daarvoor in aanmerking kwam. De zaak zal nu inhoudelijk door de tuchtcommissie worden behandeld.

Door: Cees van der Pol
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl