Freewheelend Feyenoord overklast Willem II

ROTTERDAM – Feyenoord heeft vanmiddag in de Kuip zeer goede zaken gedaan in de titelstrijd voor wat betreft het doelsaldo. De Rotterdammers speelden met Willem II en scoorden aan de lopende band. Zo was het duel al na één helft beslist en werden de bezoekers uit Tilburg met 5-0 naar huis gestuurd door de equipe van Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord had gedurende het hele duel algehele controle. Na een klein kwartiertje leidde dit al tot de eerste kans, waaruit Feyenoord meteen op voorsprong kwam. Diks kopte een corner in en de uitstekend spelende Toornstra schampte de bal het doel in. Drie minuten later was het al 2-0, nadat Berhuis een voorzet met een lepe stuit achter Wellenreuther werkte. Ook het derde doelpunt werd verzorgt door de tandem Diks Toornstra. De eerstgenoemde gaf een voorzet op maat, die Toornstra zonder moeite binnenkopte. Na de 3-0 nam Feyenoord iets gas terug, maar de ploeg bleef domineren en schoot uiteindelijk nog een maal raak in de eerste helft. Vilhena’s kanonskogel vanuit de tweede lijn vloog binnen in de korte hoek.

In de tweede helft stelde Willem II een handbalverdediging op, waardoor het voor Feyenoord een stuk lastiger was om er doorheen te voetballen. De Rotterdammers vonden het uiteindelijk ook wel best en voetbalden het duel rustig uit. Van Bronckhorst had zelfs de ruimte om de 16-jarige Cheick Touré te laten debuteren. De wedstrijd leek uit te gaan als een nachtkaars, maar het legioen werd nog een keer wakker geschud toen Botteghin na 80 minuten spelen onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. De penalty die volgde werd feilloos benut door Boëtius. 5-0 bleek ook de einduitslag in een zeer makkelijke wedstrijd voor Feyenoord.

Twee tegenvallers voor de Rotterdammers waren wel het uitvallen van Haps en Jörgensen met blessures. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessures zijn. Feyenoord is na de overwinning koploper in de Eredivisie en morste nog geen punten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie