Gabri Urbanus (TOGB) eerste versterking voor Excelsior Maassluis

Gabri Urbanus zal het nieuwe seizoen de selectie van Excelsior Maassluis komen versterken. De 19-jarige centrale verdediger komt over van zondag-eersteklasser TOGB en is de eerste aanwinst voor de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille.

De bijna 2 meter lange Urbanus speelt al zijn gehele leven voor TOGB en is momenteel bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de hoofdmacht van de club uit Berkel en Rodenrijs, dat onder leiding staat van oud-Excelsior Maassluis trainer Ronald Ermes. Door overgang naar Excelsior Maassluis zal een volgende stap zijn in zijn voetbalcarrière.

,,Ik heb voor Excelsior Maassluis gekozen omdat ik merk dat hier jonge spelers hun kans krijgen om door te groeien”, ligt Urbanus zijn overgang naar Sportpark Dijkpolder toe. Daarnaast heeft de jongeling een duidelijk doel voor ogen het nieuwe seizoen. ,,Ik wil veel leren en ga hard werken om een basisplaats te veroveren. Daarnaast wil ik helpen om Excelsior Maassluis nog meer op de kaart te zetten”.

De eerste indruk bij zijn nieuwe club is in ieder geval goed vind de centrale verdediger. ,,Tijdens de wedstrijd tegen De Treffers was ik voor de eerste keer op de club en ik merkte meteen de warmte. Dit geeft veel vertrouwen en een goed gevoel bij me”, aldus Urbanus.

Volgens Technisch Manager Niels Redert stond de 19-jarige verdediger al langer op de radar. ,,We is erg blij dat wij Gabri Urbanus als nieuwe speler mogen verwelkomen. De centrale verdediger heeft enorm veel talent en wij geloven erin dat hij voor Excelsior Maassluis veel kan gaan betekenen”, aldus Redert.

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl