Gemeente Schiedam eert sporters met Erecirkel Sporters (+Video)

15-03-2021 — Op 2 juli 2019 nam de Schiedamse gemeenteraad een motie aan om een eerbetoon te maken aan de Schiedamse sporters. Het resultaat is een ‘Erecirkel’. Die is op maandag 15 maart onthuld in de hal van het Stadskantoor aan het Stadserf.

Erecirkel Sport

In de motie vragen initiatiefnemers Jaap Pegtel en Bertus Feelders om een plek in te richten waar roemrijke Schiedamse sporters blijvend worden geëerd. Een commissie van mensen uit de sport- en cultuurwereld is hiermee aan de slag gegaan en heeft dit plan verder uitgewerkt. Kunstenaar Willem Besselink heeft vervolgens een ontwerp gemaakt. Het kunstwerk komt in de hal van het Stadskantoor, waar veel Schiedammers het kunnen bewonderen. Het kunstwerk is op maandag 15 maart onthuld door de beide initiatiefnemers samen met sportwethouder Fahid Minhas.

Schiedammers mochten in de afgelopen periode voorstellen doen voor Schiedamse sporters van wie zij vinden dat die thuishoren op de Erecirkel. Het gaat om Schiedamse sporters of teams van 18 jaar en ouder die nationaal kampioen zijn geworden, een Europese of wereldtitel hebben behaald of hebben meegedaan aan de Olympische of Paralympische Spelen.

Van de mogelijkheid om iemand voor te dragen is massaal gebruikgemaakt. Het eindresultaat is dat 56 Schiedamse sporters blijvend worden geëerd. Elk jaar bestaat opnieuw de mogelijkheid om de Erecirkel uit te breiden, afhankelijk van de prestaties op nationaal en internationaal niveau.

Behalve kampioenen komen ook sporters in aanmerking die kunnen bogen op een unieke sportprestatie of een grote prestatielijst. En Schiedamse niet-sporters en organisaties die een (inter)nationale uitstraling hebben gehad op de sport.

Kunstenaar Willem Besselink, wethouder Fahid Minhas en de raadsleden Bertus Feelders en Jaap Pegtel

v.l.n.r. kunstenaar Willem Besselink, wethouder Fahid Minhas en de raadsleden Bertus Feelders en Jaap Pegtel

Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl