Gemeente Schiedam: Kick off Wijksportvereniging Schiedam-Zuid groot succes

SCHIEDAM – Op woensdagmiddag 4 oktober was in sportzaal Zuid de kick-off van de Wijksportvereniging Zuid. Een groot aantal kinderen van de basisscholen St. Willibrordus en St. Josef maakten van de mogelijkheid gebruik om kennis te maken met verschillende sporten die binnen deze Wijksportvereniging worden aangeboden.

Met de kick off in Zuid is de inmiddels vijfde Wijksportvereniging in Schiedam van de grond gekomen. De wijken Nieuwland, Oost en West gingen de wijk Zuid voor. In de wijk Groenoord zal volgende week het sportfestijn losbarsten !

 Wijksportvereniging

De Wijksportvereniging is een initiatief van  de gemeente Schiedam. Binnen een wijksportvereniging kunnen kinderen kiezen uit verschillende sporten. Het sporten gebeurt in de buurt van de school. De kinderen krijgen les van professionele trainers, ze kunnen met andere kinderen een sport beoefenen en toernooitjes spelen, allemaal in de eigen wijk. Door de komst van de Wijksportvereniging kan er wekelijks op een vast moment na schooltijd worden gesport. De kick-off is een eerste kennismaking. Kinderen van beide scholen kunnen zich nu inschrijven voor een verdere kennismakingsperiode van zes weken, die na de voorjaarsvakantie start. Na die zes weken bepalen de kinderen of zij lid worden van de Wijksportvereniging en dus wekelijks gaan trainen bij een van de sportaanbieders.

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie